Brandweeroefening in onze parkeergarage

In het bericht van 5 december werd aangekondigd dat de brandweer op 20 december in onze parkeergarage komt oefenen. Inmiddels is er iets meer bekend over de aard en de omvang van deze oefening.

De brandweer komt in twee ploegen oefenen. Iedere groep bestaat uit ongeveer 15 personen. Tijdens de oefening zal een brandweervoertuig in de Grotestraat, voor ons complex staan. De oefening start om ongeveer 19:30 uur. Roelof Oonk zal namens de VvE de groepen ontvangen en begeleiden.

De beide groepen nemen deel aan een zogenaamde inzetoefening. Hierbij wordt een klein beetje rook gebruikt. Iedere oefening duurt tussen de 30-45 minuten.

De toegang tot de parkeergarage blijft tijdens de oefeningen gewoon bruikbaar. Bewoners zullen geen hinder van de oefening ondervinden.

Uitloop schilderwerkzaamheden

De schilders van Van Son Onderhoud & Schilderwerken B.V. zijn al aardig gevorderd met de grote schilderbeurt. Het lukt echter niet de werkzaamheden nog voor de jaarwisseling af te ronden.

Naar het zich nu laat aanzien zijn alle onbeschutte* kozijnen en deuren van de beide torens aan de Winterdijk en van de appartementen van de laagbouw nog voor de kerstdagen van een nieuwe laag verf voorzien. (De beschutte zullen met de volgende schilderbeurt in 2020 worden meegenomen.)

De werkzaamheden aan de beide gebouwen aan de Grotestraat-zijde worden begin volgend jaar afgerond.

Overzicht beschut en onbeschut